Första träningsdagen

Idag har gubben och jag varit uppe på Stenungsunds bk och tränat Olifve för första gången. Det var mycket givande och roligt för oss båda. En sån läraktig och följsam hund. Fantastiskt.
Först körde vi uppletande. vi vallade en korridor på 10 gånger 40 meter med hundarna. ett förmål lades ut till Olifve ganska djupt. Vi gorde en etning först genom att visa och leka med föremålet en bit in i rutan och tog sen bort henne.
Skickade henne helt tyst bara kopplade loss. Hon luktade i rutan och vindade. Höll sig nära oss först men jobbade sig utåt. hittade föremålet, grep det och kom in med det. En sån duktig hund. Vi gjorde det tre gånger och sista gången tog hon föremålet i vind på fem meters håll. Vi bytte med likadan leksak och godis och lite lek. Hon vvar helstolt när hon bar föremålet till bilen.
Dufva fick hämta tre föemål. det var ut och in bara så var det klart. Hon är säker min gamla Bettan:)
Sen körde vi lydnad. Kontakt och sitta bredvid, följaövningar, sitta kvar, inkallning med ingång, ta metallapporten och komma in med den, föreövning mot stolpe, hopp över hinder och liggövningar.
Inga kommandon än utan bara leka in grunderna. Hon tyckte det var jättekul och var mycket uppmärksam, koncenterad och glad. Vad månde bliva av denna hund?

Kommentarer