Våren är här 2014

Äntligen har det börjat bli bättre väder och mildare. Har startat upp träningen med min nu 19 månaders schäfertik Olifve. Grunderna i kontakt funkar mycket bra. Hon är intresserad, samarbetsvillig och har bra fokus i träningen. Olifve är en intensiv högtempererad hund med mycket energi. Oerhört positiv och glad. Väldigt smidig och lätt i kroppen. Hoppar gärna upppå saker eller på mej.
Vi håller nu på med fritt följ och tränar på halter och högersvängar som är svårast. Stå, sitt och ligg med stadga. Hon kan inte ovillkorligt vara kvar i en position ännu men vi tränar på detta.
Ligg tränar vi på och jag hoppas hon snart kan lägga sig på bara ordet.
Apporteringen har varit svår. Hålla fastövningarna har inte funkat alls. Har kampat med henne för att få bättre grepp. Hon vill gärna hålla i snöret, änden och är lite glappkäftad.
Men nu har hon fattat att om jag hämtar apporten så får jag bollen istället. Det funkar bra men ingången har vi inte ännu.
Hoppet med sitt på andra sidan går superbra.
Ligga plats övar vi på varje dag och det går bra.
Nu ska vi träna på att sitta kvar mest men givetvis allt annat också.
Kryp och skall har vi inte påbörjat men det är planerat in att börja med det.
Även framåtsändandet. har börjat med stå kvar och kan gå ut bakom henne. Nu ska vi börja att gå sakta. Det är en härlig hund att träna!

Kommentarer